Lamantinul american

Cea mai cunoscută din cele 3 specii de lamantini (celelalte fiind lamantinul amazonian şi cel vest-african), lamantinul american trăiește de-a lungul țărmurilor cu ape puțin adânci, în estuare şi în lagunele cu apă dulce şi în râurile din apropiere.

Grupuri de până la 100 de indivizi sau mai mulți ajung acolo unde hrana e abundentă; totuși, există puțină coeziune. Reproducerea este asemănătoare dugongului, deși lamantinul este poligin.

Hrănirea are loc de la suprafață până la adâncimi de aproximativ 4 m. Lamantinul ține hrana cu înotătoarele şi o direcționează în gură folosindu-și buzele flexibile. Rația sa zilnică de hrană este de până la un sfert din greutatea sa corporală şi poate include câțiva pești (pentru proteine).

Trichechus manatus

Areal: S-E SUA până în N-E Americii de Sud, Caraibe

Lungimea: 2,5 – 4,5 m

Greutatea: 200 – 600 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *