Kowari

În pofida unei înfăţişări de veveriţă şi a cozii stufoase, cu ciucure negru, kowari este un carnivor care trăieşte în vizuină.

Ucide prăzi mari precum şopârle, păsări şi rozătoare ţinându-le cu labele din faţă şi muşcându-le rapid, de mai multe ori. Se hrăneşte, de asemenea, cu insecte şi alte creaturi asemănătoare, majoritatea depăşind l cm lungime.

Kowari este solitar şi îşi măreşte vizuina după ploi, care înmoaie solul pietros din habitatul său aspru, deşertic, cu vegetaţie rară. Îşi marchează vizuina şi teritoriul cu urină, fecale şi mirosuri emanate de glandele din bărbie şi de pe piept, şi comunică cu vecinii clănţănind din dinţi, prin şuierături şi prin mişcări bruşte ale cozii.

Dasycercus byrnei

Areal: C Australiei

Lungimea: 13,5 – 18 cm

Coada: 11 – 14 cm1

Greutatea: 70 – 150 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *