Kouprey

Kouprey (numit şi boul de pădure cambogian) se aseamănă vitelor domestice în proporții generale. Masculul poate avea culoarea neagră sau maro-închis cu o gușă care atârnă şi coarne în formă de L care se despică la vârf după o creștere de 3 ani. Femelele pot fi mai cenușii.

Ambele sexe au picioare alburii şi partea de dedesubt deschisă la culoare. Formează turme mici şi răzlețe. Una din cele mai rare specii din lume, kouprey a fost identificat abia în anul 1937 şi este în pericol din cauza pierderii habitatului, instabilității politice, braconajului şi din nenumărate alte cauze.

Bos sauveli

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 2,1 – 2,2 m

Coada: 1 – 1,1 m

Greutatea: 700 – 900 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *