Kiwi

ciudatele păsări nezburătoare kiwi au corp robust acoperit cu un penaj moale ca un păr, cioc subțire şi încovoiat şi nu au coadă. Spre deosebire de păsările nezburătoare mai mari, kiwi are 4 degete la fiecare picior. Aceste păsări nocturne sunt originare din Noua Zeelandă.

Odinioară foarte răspândită în întreaga Nouă Zeelandă, această pasăre scundă şi puternică a fost grav afectată de despădurire şi prădătorii introduși, precum porcii, câinii, pisicile şi hermelinele. Atunci când se hrănește, se deplasează încet, ciocănind în pământ cu ciocul şi mirosind.

Poate să-şi împingă întregul cioc – de până la 15 cm lungime – în pământ pentru a ajunge la hrană, care constă din râme, cicade, larve de gândaci, centipede şi fructe căzute. Femelele depun unul sau două ouă care sunt foarte mari proporțional cu mărimea păsării.

Apteryx australis

Areal: Noua Zeelandă

Înălțimea: 50 – 65 cm

Greutatea: 1,5 – 4 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *