Kinkaju

Kinkaju poartă multe nume locale, printre care mico de noche şi martucha. Are o coadă puternic prehensilă şi picioare care apucă bine, pentru o mare agilitate în copaci. În prindpal nocturn şi erbivor, se hrănește, de asemenea, cu larve, insecte şi vertebrate mici.

Kinkaju scoate sunete variate, printre care scheunături, fluierături, mormăituri, gemete şi lătrături, pentru a-şi proclama teritoriul, a atrage un partener şi a avertiza animalele de pradă. Singurul pui este născut într-un cuib din copac.

Potos flavus

Areal: Din S Mexicului până în America de Sud

Lungimea: 39 – 76 cm

Coada: 39 – 57 cm

Greutatea: 1,5 – 4,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *