Kea

Această pasăre de munte, mare şi îndesată, se remarcă printre papagali prin marea ei curiozitate şi dieta foarte variată. Un oportunist natural, examinează orice ar putea fi comestibil şi adesea se hrăneşte cu mortăciuni, sfâşiindu-le cu ciocul său neobişnuit de lung care aminteşte de cel al unei păsări de pradă. Adulţii sunt, în general, de culoare verde-măslinie, cu partea interioară a aripilor portocalie.

Nestor notabilis

Areal: Noua Zeelandă (Insula de Sud)

Lungimea: 48 cm

Greutatea: 825 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *