Kagu

Cu corpul său îndesat, aripi puțin dezvoltate şi o creastă mare erectilă, kagu este o specie tipică insulară care s-a dezvoltat în mod distinct în ce privește aspectul şi modul de viată. Trăiește pe pământ şi adesea stă nemișcată într-un picior, în așteptarea prăzii.

Dacă lovește şi nu nimerește, își va folosi ciocul pentru a săpa după pradă; faldurile de piele care îi acoperă nările – o trăsătură distinctă -o protejează atunci când scurmă pământul. Când este amenințată, își ridică creasta şi își desface aripile pentru a expune desenul sub formă de scut de pe pene. Kagu are ochi care privesc în față şi o ajută să detecteze insecte şi animale mici printre frunzele căzute.

Conservare

Trăind pe sol, kagu este deosebit de vulnerabilă la atacul prădătorilor. Un studiu din 1991-1992 a descoperit mai puțin de 500 de păsări adulte şi într-o singură lună, în 1993, câinii au ucis 14 exemplare dintr-un grup. Alte animale prezintă, de asemenea, o amenințare pentru kagu: porcii le mănâncă ouăle şi sunt în competiție cu aceste păsări pentru hrană.

Rhynochetos jubatus

Areal: Noua Caledonie

Lungimea: 55 cm

Greutatea: 900 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *