Jderul mare

Jderul mare vânează pradă de la sol, de la șoareci la porci spinoși, şi, de asemenea, se hrănește cu carcase. Își face vizuinile în stânci, rădăcini, tufișuri şi buturugi, sau în copaci, unde preferă să-şi crească puii. Vânat pentru blana lungă, deasă. Populația jderilor mari s-a redresat în unele zone, dar printre noile amenințări se află exploatările forestiere.

Martes pennanti

Areal: Din Canada până în N SUA

Lungimea: 47 – 75 cm

Coada: 30 – 42 cm

Greutatea: 2 – 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *