Jderul de pădure

Asemănător unei feline în mișcări, această mustelidă cu gheare ascuțite se cațără cu agilitate şi îşi face cuibul într-o scorbură sau într-un vechi cuib de veveriță. Are corpul lung, zvelt, iar blana este castanie până la maronie-închis, cu o „bavetă“ crem până la portocalie pe gât.

Coada stufoasă este folosită la echilibru printre crengi. Deși extrem de agil în copaci şi capabil de salturi mari, jderul de pădure își vânează aproape toată prada la sol, hrănindu-se cu rozătoare mici, păsări, insecte şi fructe.

Martes martes

Areal: Din Europa până în V şi N Asiei

Lungimea: 40 – 55 cm

Coada: 20 – 28 cm

Greutatea: 0,9 – 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *