Jderul cu gât galben

Asemănător cu jderul de pădure prin agilitatea la cățărat şi salturile lungi, jderul cu gât galben este mai mare şi are blana lungă, deasă şi coada stufoasă. Culoarea sa variază de la galben-portocaliu închis la maro, cu o pată galbenă sau albă pe gât. Se hrănește cu rozătoare mici, păsări, insecte şt fructe, la sol şi în copaci. Perechile sau grupurile familiale pot prinde pui de căprioară.

Martes flavigula

Areal: S, S-E şi E Asiei

Lungimea: 47 – 70 cm

Coada: 35 – 45 cm

Greutatea: 1 – 5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *