Jaguarundi

Mai degrabă mustelidă decât felidă ca proporții de ansamblu, cu bot ascuțit, corp lung şi picioare destul de scurte, jaguarundi are mai multe forme de culoare de blană fără desen, de la negru – în special în pădure – la cenușiu-maroniu deschis sau roșiatic – în zonele de tufișuri aride.

Vânează ziua, adesea la nivelul solului, în habitate de la zone de arbuști semiaride la păduri tropicale şi mlaștini. Prada include păsări, rozătoare, iepuri de vizuină, reptile şi nevertebrate.

Felis yagouaroundi

Areal: Din S SUA până în America de Sud

Lungimea: 55 – 77 cm

Coada: 33 – 60 cm

Greutatea: 4,5 – 9 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *