Jaguarul

Felină „mare“ limitată exclusiv la Lumea Nouă, jaguarul se aseamănă leopardului, dar prezintă rozete închise la culoare în centru şi este mai scund şi mai puternic, cu cap mare şi lat şi corp cu musculatură masivă.

Preferă mediile de apă, cum sunt mlaştinile permanente şi pădurile inundate în anumite anotimpuri, unde prada sa constă în principal din mamifere de talie medie, precum cerbi, pecari şi tapiri. în ciuda protecţiei legale şi a vânătorii reduse pentru blană, jaguarii sunt din ce în ce mai supuşi riscului distrugerii habitatului şi eliminării de lângă fermele de vite.

Panthera onca

Areal: Din America Centrală până în N Americii de Sud

Lungimea: 1,1 – 1,9 m

Coada: 45 – 75 cm

Greutatea: 36 – 160 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *