Impala

Masculii (care au coarne) scot grohăituri zgomotoase şi răgușite în perioada rutului; puii behăie; şi toți scot sforăituri de avertizare când fug cu salturi uriașe, aruncându-şi picioarele posterioare în linie dreaptă şi aterizând pe picioarele anterioare.

Păscători de iarbă, frunze şi ramuri adaptabili, impala formează turme mixte în anotimpul secetos. În perioada de reproducere, masculii rivalizează pentru teritorii şi femele. Blana este cafenie-roșcată cu dungi negre pe șolduri şi coadă.

Aepyceros melampus

Areal: E şi S Africii

Lungimea: 1,1 – 1,5 m

Coada: 25 – 40 cm

Greutatea: 40 – 65 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *