Iepurele pitic

Cel mai mic iepure de vizuină, această specie adaptată la zonele aride sapă o rețea amplă de vizuini şi se hrănește cu pelin mare şi cu alte plante înrudite. Blana lungă, mătăsoasă de pe spate este cenușie iarna şi maro vara; abdomenul este alburiu.

Lucru neobișnuit pentru un iepure, se cațără cu ușurință în tufișuri pentru a se hrăni şi, deși solitar, scoate şi strigăte asemănătoare celor ale iepurilor fluierători ca să-şi avertizeze vecinii când vin animale de pradă.

Se cunosc puține detalii despre reproducere: gestația poate fi de 26-28 de zile. Fată anual de 3 ori câte 4-8 pui.

Brachylagus idahoensis

Areal: V SUA

Lungimea: 22 – 29 cm

Coada: 1,5 – 2,5 cm

Greutatea: 350 – 450 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *