Iepurele fluierător cu buze negre

Are părțile superioare maro-nisipii şi partea inferioară de un alb-gălbui întunecat, cu o pată ruginie în spatele urechilor şi cu nasul şi buzele negre.

Fiecare rețea de vizuini este ocupată de o familie mare. În unele zone sunt atât de numeroși încât pot fi considerați dăunători. Femelele pot avea până la 5 rânduri de câte 8 pui pe an, îngrijiți de ambii părinți.

Ochotona curzoniae

Areal: E Asiei

Lungimea: 14 – 18,5 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 125 – 175 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *