Iepurele de vizuină răsăritean

Larg răspândit în numeroase habitate din arealul său natural şi introdus în noi zone din America de Nord şi Europa, iepurele de vizuină răsăritean are forma corpului tipică iepurilor de vizuină şi o coadă albă, cu partea superioară roșcată.

Vara se hrănește cu vegetație verde plină de sevă, iarna, cu scoarță de copac şi crenguțe. Grupurile au ierarhii de dominare bine stabilite. Fată de obicei 3 pui în America de Nord şi 2 în America de Sud.

Sylvilagus floridanus

Areal: S-E Canadei până în Mexic, America Centrală, N Americii de Sud, Europa

Lungimea: 38 – 49 cm

Coada: 2,5 – 7 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *