Iepurele de vizuină din Amami

Întâlnit numai pe două mici insule japoneze, printre trăsăturile lui distinctive se numără blana neagră, botul ascuțit, ochii şi urechile minuscule şi membrele scurte, cu unghii lungi, pentru săpat vizuini.

Nocturn, se hrănește cu plante de pădure: iarbă de pampas, tuberculi de cartofi dulci, lăstari de bambus, nuci şi scoarță de copac. Se cunosc puține despre obiceiurile sociale şi de reproducere, deși comunică prin sunete ca niște clicuri. Femela naște anual două rânduri de câte 2-3 pui.

Pentalagus furnessi

Areal: Insulele Amami şi Tokuno

Lungimea: 42 – 51 cm

Coada: 1 – 3,5 cm

Greutatea: 2 – 3 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *