Iepurele de Patagonia

Iepurele de Patagonia sau mara este un rozător de talie mare, cu picioare lungi, care seamănă cu o căprioară mică la aspect şi comportament. Are o pată albă pe găt asemenea unui guler şi margini albicioase la coada scurtă.

Botul este lung, ochii şi urechile mari. Mara aleargă şi sare bine şi paşte predominant iarbă şi tufișuri mici. Perechile mascul-femelă rămân împreună pe viaţă, săpând o vizuină mare pentru cei 1-3 pui.

Dolichotis patagonum

Areal: S Americii de Sud

Lungimea: 43 – 78 cm

Coada: 2,5 cm

Greutatea: 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *