Iepurele de mlaștină

Întotdeauna asociat cu apa, în mlaștini, mici estuare şi iazuri, iepurele de mlaștină are blana neagră până la maro-ruginie. Înoată bine şi fără greutate, în special dacă este în pericol, şi se hrănește ziua sau noaptea cu rogoz, trestie şi alte plante acvatice, inclusiv bambuși de mlaștină (Arundinaria).

Iepurele de mlaștină trăiește în grupuri mici, de obicei controlate de un mascul teritorial dominant, şi își construiește un cuib deasupra solului, din tulpini şi lujeri de plante. Femela căptușește cu blana sa cuibul în care naște puii, lucru tipic pentru iepuri. De obicei fată 3 pui.

Sylvilagus aquaticus

Areal: S-E SUA

Lungimea: 45 – 55 cm

Coada: 4 cm

Greutatea: 1,5 – 2,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *