Iepurele de câmp

Acest iepure de câmp are o coadă vizibilă, neagră deasupra şi albă dedesubt. Urechile cenușii au o pată neagră aproape de vârful exterior. Această specie a fost introdusă din Europa şi Asia de Vest în multe alte regiuni, şi se adaptează la păduri deschise, tufărișuri, terenuri agricole mixte şi chiar semideșerturi cu arbuști.

Hrana sa constă din iarbă, scoarță şi rar leșuri. Nocturni şi solitari, iepurii de câmp se adună formând perechi sau grupuri în vederea reproducerii, la sfârșitul iernii şi primăvara. Atunci se pot declanșa „meciuri de box“ între masculii rivali sau între femelele nereceptive şi masculii respinși. Puii (o generație are între 1 şi 10) sunt crescuți în mici adâncituri, în iarbă sau tufișuri.

Lepus eurpaeus

Areal: Europa, Australia, Noua Zeelandă, America de Nord şi de Sud

Lungimea: 48 – 70 cm

Coada: 7 – 13 cm

Greutatea: 2,5 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *