Iepurele de câmp cu păr aspru

Denumit şi iepurele de câmp țepos din cauza blănii sale aspre, maro-închis, iepurele de câmp cu păr aspru trăiește în ținuturile cu iarbă înaltă, hrănindu-se noaptea cu lăstarii moi şi cu rădăcinile ierbii.

Are urechi scurte, iar picioarele din spate nu sunt mult mai mari decât labele din față. Nu își face vizuină, se adăpostește în vegetația de suprafață, trăind singur sau în cupluri femelă-mascul. Informațiile despre reproducere sunt insuficiente, dar se bănuiește că dă naștere la pui puțini pentru o lagomorfă, poate 2-5, cu 2 sau eventual 3 generații în fiecare an.

Caprolagus hispidus

Areal: S Asiei

Lungimea: 38 – 50 cm

Coada: 2,5 – 5,5 cm

Greutatea: 2 – 2,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *