Ibisul cu cap pleşuv

Odinioară larg răspândit peste tot în sudul Europei, Africa de Nord şi vestul Asiei, acest ibis este acum extrem de rar. Are cap roșu pleșuv, creastă ciufulită pe partea din spate a gâtului şi penaj negru-maroniu iridescent.

Se hrănește în apropierea bălților şi a albiilor râurilor secate, folosindu-și ciocul lung şi curbat pentru a căuta insecte şi alte animale mici în solul afânat. Își face cuibul în colonii pe faleze abrupte, unde puii sunt relativ în siguranță din calea atacurilor.

Geronticus eremita

Areal: N-V Africii, V Asiei

Lungimea: 80 cm

Greutatea: Neînregistrată

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *