Hutia lui Desmarest

Hutia lui Desmarest seamănă cu un șoarece de câmp uriaș, cu nasul său tipic, bont, capul mare, gâtul scurt, urechile mici, corpul îndesat şi membrele scurte. Are nasul alb, părțile superioare maro-roșcate până la negre şi părțile inferioare cenușii sau cafenii-gălbui.

Coada puternică, ascuțită, cu păr, si ghearele ascuțite, curbate sunt adaptate pentru sprijinit şi apucat când se cațără în copaci şi când își caută hrana: fructe, frunze, scoarță moale de copac şi ocazional șopârle. Femela fată 1-4 pui odată. Hutia trăiește numai în Antile, şi majoritatea speciilor sunt fie pe cale de dispariție, fie dispărute.

Copromys pilorides

Areal: Antile (Caraibe)

Lungimea: 55 – 60 cm

Coada: 15 – 26 cm

Greutatea: 4,5 – 7 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *