Hoatzinul

Această pasăre cu aspect primitiv se hrăneşte aproape exclusiv cu frunze, o însuşire pe care puţine alte specii o au, deoarece stomacul ei mare îi permite să proceseze materialul vegetal într-un mod similar cu cel al mamiferelor erbivore.

Puii părăsesc cuibul înainte de a putea să zboare şi îşi folosesc micile gheare de la aripi pentru a se căţăra în vegetaţie; dacă sunt ameninţaţi, plonjează în apă. Până la opt păsări pot coabita, apărând teritoriul comun şi ajutându-se în creşterea puilor.

Opisthocomus hoazin

Areal: N Americii de Sud

Lungimea: 62 – 70 cm

Greutatea: 700 – 900 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *