Hiena vărgată

Preferând savana şi ținuturile păduroase deschise, această hienă evită habitatele extreme, cum sunt deserturile. Este cenușie sau maro-deschis cu 5-6 dungi verticale pe părțile laterale. Coama de pe gât se rărește pe spinare şi se unește cu coada stufoasă albă cu negru.

În general solitară, poate forma un grup de familie atunci când se înmulțește. Este hoitar, dar şi vânează, de la insecte la iepuri, şi se hrănește cu fructe şi alte vegetale.

Hyaena hyaena

Areal: V, N şi E Africii, din V până în S Asiei

Lungimea: 1,1 m

Coada: 20 cm

Greutatea: 35 – 40 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *