Hiena brună

Această specie se aventurează mai departe în deserturi decât alte hiene şi poate simți hoiturile după miros de la 14 km. Are maxilare puternice tipice unei hiene şi dinți tăioși pentru a se hrăni cu orice stârv, inclusiv cu puii de focă de pe coasta Deșertului Namib.

De asemenea, vânează pradă precum iepuri săritori. Hiena brună formează clanuri răzlețe care își apără teritoriul. Blana sa este zburlită, de la brună-închis la neagră, cu o „mantie11 de culoare roșiatică-deschis pe gât, față cu pete cenușii şi picioare cu dungi.

Parahyaena brunnea

Areal: S Africii

Lungimea: 1,3 m

Coada: 21 cm

Greutatea: 38 – 47 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *