Hemibelideus lemuroides

Asemănător unui lemurian la faţă şi la corp, are o coadă de culoarea mangalului, lungă şi cu vârful golaş.

Puternic prehensilă, coada este folosită pentru a se prinde de ramuri şi pentru cârmit în timpul salturilor în jur de 3 m, în „cădere liberă”, pe care le face acest oposum nocturn prin coronamentul pădurii tropicale.

Se hrăneşte în principal cu frunze, dar şi cu unele flori şi fructe. Viaţa socială este flexibilă, cu perechi mascul-femelă, mame cu puiul lor sau grupuri mai mari. Unicul pui părăsește marsupiul după 6-7 săptămâni.

Hemibelideus lemuroides

Areal: N-E Australiei

Lungimea: 31 – 40 cm

Coada: 32 – 37 cm

Greutatea: 800 – 1000 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *