Harpia

În ce privește habitatul şi modul de viață, această pasăre imensă se aseamănă izbitor cu acvila maimuțelor, deși trăiesc în părți diferite ale lumii. În ciuda mărimii sale, este neobișnuit de agilă, ceea ce îi permite să se strecoare prin coronamentul copacilor in urmărirea prăzii.

Leneșii din copacii pădurilor tropicale constituie o treime din greutatea hranei consumată de această specie. Mănâncă, de asemenea, o mare varietate de animale, incluzând șerpi, șopârle şi papagali. Harpiile își fac cuiburi din crengi în copacii înalți şi deseori se cațără pe ramuri, supraveghind coronamentul pădurii, în căutarea prăzii.

Populația de harpii este în declin datorită distrugerii habitatului. Au nevoie de o suprafață foarte mare pentru vânătoare, ceea ce le face foarte vulnerabile când o întindere continuă de pădure este divizată în fâșii izolate. Păsările tinere sunt actualmente supravegheate radio prin satelit în scopul determinării ariei de acțiune şi spațiului de care au nevoie pentru supraviețuire.

Harpia harpyja

Areal: S Mexicului, America Centrală şi de Sud

Lungimea: 89 – 100 cm

Greutatea: 4 – 9 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *