Hârciogul de deșert

Denumit şi hamsterul pitic, acest rozător mic, cu coadă scurtă şi urechi proeminente, are părțile superioare de un cafeniu-deschis şi părțile inferioare de un alb pur. Picioarele dinapoi sunt scurte şi late, cu blană deasă pe partea inferioară pentru a putea face salturi pe nisipul fierbinte, afânat al deșertului.

Ca şi alți hârciogi, își umple buzunarele interioare ale fălcilor cu semințe, pe care le duce în vizuină, unde le depozitează. Se hrănește şi cu insecte precum gândăcei, lăcuste şi urechelnițe. Vizuina în care cuibărește este săpată în nisip tare şi căptuşită cu fire din blană năpârlită de cămile şi oi.

Phodopus roborovskii

Areal: E Asiei

Lungimea: 5,5 – 10 cm

Coada: 7 – 11 cm

Greutatea: 25 – 50 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *