Hârciogul comun

Cel mai mare hârciog, această specie are blana deosebit de deasă, maro-roșcată pe spate şi predominant neagră pe părțile inferioare, cu pete albe pe nas, falci, gât, flancuri şi labe -coloritul mai închis pe părțile inferioare comparativ cu părțile superioare fiind ceva foarte neobișnuit printre mamifere.

Toamna, hârciogul comun adună semințe, rădăcini şi alte materii vegetale, transportându-le înapoi la vizuină in buzunarele mari, exterioare ale fălcilor. Apoi hibernează până în primăvară, trezindu-se odată la 5-7 zile pentru a se hrăni. Vara se hrănește cu larve, viermi şi alte viețuitoare.

După o gestație de 18-20 zile, femela fată până la 12 pui, care sunt înțărcați la 3 săptămâni şi complet maturi la 8 săptămâni.

Cricetus cricetus

Areal: Din Europa până în C Asiei

Lungimea: 20 – 34 cm

Coada: 4 – 6 cm

Greutatea: 100 – 900 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *