Hamsterul auriu

Hamsterul auriu, cunoscut în întreaga lume ca animal de companie, este limitat în sălbăticie la o zonă mică din Asia apuseană. Blana sa aurie poate prezenta o pată mai închisă pe frunte şi o dungă neagră de la fiecare obraz până pe ceafă. Blana se deschide la culoare până la alb-cenușiu în părțile inferioare.

Toaleta este importantă pentru menținerea blănii în bună stare, şi atât dinții din față, cât şi ghearele sunt folosite în acest scop. Sapă o vizuină cu o adâncime până la 2 m, pe care o părăsește rareori, cu excepția momentelor în care se hrănește cu semințe, nuci şi viețuitoare mici – furnici, muște, gândaci, cărăbuși şi chiar viespi. Este agresiv față de alți hamsteri.

Ca mulți alți hamsteri, hamsterul auriu trăiește singur, şi astfel trebuie să-şi curețe blana de praf, fire din blana veche, păr încâlcit şi paraziți precum puricii, în loc să se bazeze pe îngrijirea corporală reciprocă, aşa cum fac multe rozătoare sociale.

Mesocricetus auratus

Areal: V Asiei

Lungimea: 13 – 13,5 cm

Coada: 1,5 cm

Greutatea: 100 – 125 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *