Guguştiucul

Acest porumbel zvelt, de culoare roz-gălbuie, cu gulerul său distinct negru, a cunoscut o dramatică şi încă inexplicabilă expansiune în secolul XX, devenind o privelişte obişnuită în întreaga Europă. Se hrăneşte in principal cu seminţe şi diferite fructe mici de pădure (inclusiv cereale) şi iarbă, iar ocazional cu nevertebrate şi părţi verzi ale plantelor, în mod tipic ciugulind hrana de pe sol. Foarte zgomotos în sezonul de împerechere, numele său specific „guguştiuc“ indicând sunetele scoase de mascul în timpul reproducerii.

Streptopelia decaocto

Areal: Europa, Asia, N-E Africii

Lungimea: 31 – 34 cm

Greutatea: 150 – 200 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *