Guanaco

Guanaco preferă habitatele reci, în special de prerie, dar şi cu arbuști pitici şi pădure, la înălțimi de până la 4 000 m. Paște frunze şi ramuri şi se hrănește cu numeroase ierburi şi arbuști, precum şi cu licheni şi ciuperci. Grupurile familiale tipice sunt formate dintr-un mascul şi 4-7 femele ci puii lor.

În nordul habitatului său, puii părăsesc grupul la aproximativ un an, față de aproape 2 ani la populațiile mai sudice. Masculii tineri formează grupuri de „celibatari”; masculii mai în vârstă sunt în principal solitari ca stil de viață.

Lama

Lamele domestice se trag din guanaco sălbatici domesticiți acum 6 000-7 000 de ani. Au fost crescute de popoarele andine pentru lână (fibră), carne şi piele şi au fost folosite şi ca animale de povară.

Un guanaco tipic are culoarea maro-deschis spre maro-închis, cu zona toracică, partea ventrală şi partea interioară a picioarelor albicioase, şi cu cap cenușiu spre negru, cu ochi, buze şi urechi cu margini albe.

Lama guanicoe

Areal: Din V până în S Americii de Sud

Lungimea: 0,9 – 2,1 m

Coada: 24 – 27 cm

Greutatea: 96 – 130 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *