Gimnura mică

Gimnura mică seamănă cu un șoarece mare, dar cu un bot lung, flexibil, şi o coadă deosebit de scurtă, golașă.

Larg răspândit ȋn pădurile de șes şi de munte, se poate cățăra ȋn tufișuri, dar se hrănește ȋn principal la sol, ziua sau noaptea, cu insecte, viermi şi alte animale mici, precum şi cu fructe de sezon. Blana sa deasă, moale este maro deasupra, cu părţile inferioare mai deschise la culoare.

Se adăpostește în cuiburi din frunze uscate sub pietre sau bușteni. Principala sa formă de autoapărare este fuga din calea pericolului.

Hylomys suillus

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 10 – 15 cm

Coada: 1 – 3 cm

Greutatea: 12 – 80 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *