Gimnura de Filipine

Trăind pe o singură insulă din Filipine, această specie insuficient cunoscută și pe cale de dispariție își caută probabil hrana ziua sau noaptea, la sol, în pădure, în special în preajma mlaștinilor și a cursurilor de apă; hrana sa constă din mici prăzi animale.

Trăiește singură, adăpostindu-se într-un cuib simplu din frunze sub pietre sau bușteni, sau într-o vizuină abandonată. Blana sa lungă, moale e preponderent roșiatic-cenușie, cu nuanțe până la alb-cenușiu pe părțile inferioare. Partea de jos a botului, arcuită in sus, depășește buza de sus, iar coada e scurtă şi cu blană aspră.

Podogymnura truei

Areal: S-E Asiei (Mindanao)

Lungimea: 13 – 15 cm

Coada: 4 – 7 cm

Greutatea: 150 – 175 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *