Gibonul cu creastă

Spre deosebire de alți giboni „cu capul plat”, gibonul cu creastă are o blană lungă pe creștetul capului. Puiul se naște cu o blană galbenă, care se înnegrește în timp; femelele își schimbă culoarea până când ajung maro sau cenușii. Se hrănește în primul rând cu muguri de frunze, lăstari şi fructe, rareori cu animale. Trăiește în grupuri, de obicei alcătuite dintr-o femelă și un mascul şi puii lor.

Hylobates concolor

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 45 – 64 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 4,5 – 9 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *