Gibonul argintiu

Sprâncenele, obrajii şi barba deschise la culoare se unesc cu blana predominant argintie a acestui gibon. Hrana constă din fructe, frunze şi uneori nectar şi larve. Ca majoritatea celorlalți giboni, grupul familial (femelă, mascul, pui) se folosește de strigăte pentru a-şi apăra teritoriul. Spre deosebire de gibonul lar, masculul şi femela nu „cântă în duet“.

Hylobates moloch

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 45 – 64 cm

Coada: Inexistentă

Greutatea: 5,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *