Gerbilul mongolez

Cunoscută ca animal de companie, aceasta este una dintre cele 13 specii de gerbil originare din Orientul Mijlociu şi Asia. Sapă vizuini în stepele uscate şi este activ ziua şi noaptea, vara şi iarna.

Se hrănește în principal cu semințe, depozitând surplusul în vizuina sa elaborată, pe care o poate împărți cu perechea sa și cu cei până la 12 pui. Blana este predominant cafenie, cu vârfurile perilor negre, iar părțile inferioare sunt cenușii sau albe.

Meriones unguiculatus

Areal: E Asiei

Lungimea: 10 – 12,5 cm

Coada: 9,5 – 11 cm

Greutatea: 50 – 60 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *