Geneta cu pete mici

Această specie asemănătoare cu o felină, cunoscută şi sub denumirea de genetă comună, are gheare semiretractile şi este un cățărător excelent. Mănâncă o varietate de mamifere mici, păsări, ouă, larve şi fructe.

În unele locuri dă iama prin păsările de curte de la ferme şi este considerată dăunător. Vizuina este o zonă adăpostită sub rădăcini sau în tufișuri dese. După gestație de 70 de zile, sunt născuți de obicei 2-3 pui cu ochii închiși.

Genetta genetta

Areal: V, E şi S Africii, V Europei

Lungimea: 40 – 55 cm

Coada: 40 – 51 cm

Greutatea: 1,5 – 2,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *