Gaurul

Printre cele mai mari bovine, gaurul (seladang sau bizon indian) are un cap uriaș şi un corp cu nuanțe de roșcat, brun şi negru, şi membre puternice, albicioase. Coarnele în S ating până la 1,1 m lungime, iar cocoașa din zona umerilor se adâncește în partea inferioară a spatelui, după care se înalță iar în partea dorsală.

Masculii în rut „cântă“ cu mugete cu sonoritate gravă şi se aud pe distanțe de 1,5 km. Sistemul social şi hrana vegetală amestecată sunt tipice altor bovine sălbatice.

Bos gaurus

Areal: Din S până în S-E Asiei

Lungimea: 2,5 – 3,3 m

Coada: 70 – 100 cm

Greutatea: 650 – 1000 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *