Gâscă de vară

Este strămoșul sălbatic al gâștei de curte, inițial crescută în Europa Centrală, şi baza a aproape întregului folclor european legat de gâște. Denumirea sa populară alternativă (găsca cenușie) vine de la coloritul său cenușiu. Efectuează migrații târzii, sau „zăbovește“ în urma altor gâște. Masculii înoată într-o poziție înaltă pentru a atrage femelele, iar împerecherea este adesea precedată de scufundarea capetelor în apă.

Anser anser

Areal: Europa (inclusiv Islanda), Asia

Lungimea: 75 – 90 cm

Greutatea: 3 – 4 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *