Gâsca de la Capul Barren

Cu o membrană palmară redusă între degete, această gâscă cenușie ca un porumbel s-a adaptat vieții în principal pe uscat. Ciocul său scurt şi negru este aproape ascuns de o ceromă verde-deschis – o perniță cărnoasă la baza părții de sus a ciocului.

Agresivă şi teritorială, are manifestări de amenințare şi poate mușca sau lovi cu aripile cioturoase. Împerecherea are loc pe uscat şi este urmată de o ceremonie „triumfală” a perechilor după ciocnirile cu masculii rivali.

Cereopsis novaehollandiae

Areal: S Australiei (inclusiv insulele din larg şi Tasmania)

Lungimea: 75 – 91 cm

Greutatea: 4 – 6 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *