Gâsca de Canada

Originară din America de Nord, extrem de sociabila gâsca de Canada a fost introdusă pe scară largă în nordul Europei şi în Noua Zeelandă. Devine din ce în ce mai des întâlnită, urmare a capacității sale de a se adapta la o mare varietate de climate, de a tolera schimbările ecologice şi de a se hrăni cu iarbă la fel de bine cum se hrănește şi cu altă vegetație pitică.

Una din cele mai variabile gâște ca mărime, subspeciile diferă de la micile forme arctice, de până la 2 kg, la populațiile mari, aflate mai la sud, care pot cântări uneori până la 8 kg.

Gâștele de Canada se hrănesc în timpul zilei, căutând plante atât pe uscat, cât şi în apă. În prezent, o imagine obișnuită în parcurile din afara habitatului lor natural, cârdurile părăsesc apa în zori pentru a se hrăni cu iarbă, semințe şi grăunțe.

Branta canadensis

Areal: America de Nord, N Europei, N-E Asiei, Noua Zeelandă

Lungimea: 55 – 100 cm

Greutatea: 3 – 6 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *