Garia

Un pinguin nordic relativ mare, negru-maroniu şi alb, garia este sociabilă şi adesea formează colonii dense în perioada împerecherii. Fiecare pereche produce un singur ou, depus direct pe stâncă. Oul este foarte ascuţit, iar când este lovit se roteşte, evitând căderea din cuib. Puiul părăseşte cuibul la aproximativ trei săptămâni şi îşi continuă dezvoltarea pe mare.

Uria aalge

Areal: Atlanticul de Nord, Pacificul de Nord

Lungimea: 39 – 42 cm

Greutatea: 850 – 1100 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *