Galago mare

Cel mai mare galago, această specie detectează insectele noaptea cu ajutorul ochilor şi urechilor sale uriașe şi le prinde cu mâna într-o fracțiune de secundă. De asemenea, adună clei de arbore şi sevă cu incisivii şi caninii săi inferiori ieșiți în afară, ca un pieptene.

Celălalt nume al său, de copil al tufișurilor, vine de la scâncetele sale ca de bebeluș. Trăiește în mici grupuri familiale, formate dintr-un cuplu mascul-femelă sau din 2 femele, cu puii. Prin comparație cu speciile înrudite, aleargă mai frecvent pe toate cele patru membre şi sare mai rar în poziție verticală.

Galago crassicaudatus

Areal: C, E Africii şi Africa de Sud

Lungimea: 25 – 40 cm

Coada: 34 – 49 cm

Greutatea: 1 – 2 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *