Găinușa de baltă

Găinușa de baltă este una dintre cele mai răspândite păsări care trăiește în zonele cu apă dulce. Membru al familiei cristeilor, are marcaje albe, distincte, pe flancuri, precum şi un evident scut roșu deasupra ciocului. Are ciocul roșu cu vârful galben. Deși nu atât de sperioasă ca alți cristei, fiind văzută adesea în spatii deschise, dacă este amenințată, se ascunde repede în desiș.

Gallinula chloropus

Areal: În întreaga lume cu excepția Australiei

Lungimea: 30 – 38 cm

Greutatea: 175 – 500 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *