Furtunarul uriaș

Mare şi agresivă, cu cioc mare capabil să sfâșie hoituri intacte, această pasăre este unul din puținii petreli care obțin o cantitate semnificativă de hrană pe uscat. Masculii atacă în special coloniile de foci şi pinguini şi se hrănesc cu corpurile de balene eșuate la țărm. Adultul are de obicei un penaj pestriț, cenușiu-maroniu, dar unii indivizi pot avea culoarea albă cu pete negre.

Macronectes giganteus

Areal: Circumpolar în Antarctica

Lungimea: 92 cm

Greutatea: 5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *