Furnicarul marsupial

Furnicarul marsupial sau dungat are o limbă lungă (10 cm) cu care apucă termite, sau foarte rar furnici, după ce a spintecat mușuroiul cu ajutorul labelor dinainte, puternice şi cu gheare mari.

Are mai mulţi dinţi – 52 – decât orice alt mamifer terestru, deşi aceştia sunt foarte mici. Activ ziua şi solitar, furnicarul marsupial alungă intruşii de acelaşi sex de pe teritoriul său.

Puii se prind de mameloanele femelei timp de 4 luni, apoi sunt alăptaţi în vizuină ȋncă 2-3 luni.

Myrmecobius fasciatus

Areal: S-V Australiei

Lungimea: 20 – 28 cm

Coada: 16 – 21 cm

Greutatea: 300 – 725 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *