Furnicarul mare

Furnicarul mare are un bot lung şi tubular care se lățește, transformându-se într-o față mică cu ochi şi urechi minuscule. Cu picioarele din față masive şi cu cele din spate mai mici, are un mers agale, protejându-și ghearele mari din față împotriva tocirii mergând pe încheieturi.

Activă ziua şi noaptea, această specie colindă tot teritoriul său, care poate acoperi până la 25 km pătrați, în funcție de disponibilitatea hranei.

Acest furnicar desface mușuroaiele de furnici şi termitierele cu labele din față cu gheare mari, şi apoi își folosește limba, care poate ieși în afară mai mult de 60 cm, pentru a-şi prinde prada. Limba este acoperită cu țepi minusculi, cu vârful orientat înapoi, şi cu salivă lipicioasă, de care se lipește prada miniaturală. Restul termitelor repară apoi cuibul.

Doarme într-o groapă sau la adăpostul unui tufiș, cu coada așternută peste cap şi corp. Această specie este amenințată de vânătoare şi distrugerea habitatului.

Furnicarul mare are blană aspră, lungă pe corpul său îngust. Coloritul său este predominant cenuşiu cu pete albe. Are o coadă maronie foarte stufoasă.

Myrmecophaga tridactyla

Areal: Din America Centrală până în America de Sud

Lungimea: 1 – 2 cm

Coada: 64 – 90 cm

Greutatea: 22 – 39 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *