Fugaciul pătat

Acest mic fugaci are o alură orizontală, picioare scurte şi cioc solid în două nuanțe. Maroniu-verzui pe partea superioară a corpului, are părțile inferioare mai pale, cu pete maro vara; femela are pete mai mari şi mai negre. Pe sol, pasărea sare şi se balansează, căutându-și hrana Ca şi notatiţa cenușie, femela curtează masculul, cu coada înfoiată şi aripi tremurătoare. Unele se împerechează într-un sezon cu până la 4 masculi, dar acordă puțină atenție puilor.

Actitis macularia

Areal: America de Nord, Centrală şi de Sud

Lungimea: 18 -20 cm

Greutatea: 35 – 70 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *